In 2024 start de ‘Maaspark Fiets4daagse-traditie’

Stichting Maaspark Ooijen-Wanssum en omstreken organiseert vanaf 2024 een Fiets4daagse in en rondom dit prachtige gebied. Vier dagen lang kan men het Maaspark Ooijen-Wanssum per fiets verkennen. Iedere dag is er een route van 60 km, met afkortingsmogelijkheden naar 40 en 25 km, uitgezet.

Dit is de uitgelezen kans om kennis te maken met deze mooie omgeving. Maaspark Ooijen-Wanssum is een uitgestrekt natuurgebied van maar liefst 540 hectare, gelegen in Noord-Limburg. Het biedt een gevarieerd landschap met Maasduinen, bossen en veel water. Grondwater komt hier aan de oppervlakte en stroomt via plassen, moerassen en beken richting de Maas. Dit resulteert in een uitzonderlijke ecologische rijkdom. Het is een voorrecht om dit tijdens de Fiets4daagse te ontdekken.

De routes zijn herkenbaar en duidelijk uitgezet met pijlen en zijn via GPX en een beknopte routekaart beschikbaar. Iedere dag vertrekken we vanuit Wanssum en onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om stil te staan bij de prachtige natuur. Tevens passeert de route meerdere lokale horecagelegenheden, waar de mogelijkheid is tot een pauze. De route eindigt in Wanssum waar je jouw fietsdag op een gezellige manier kunt afsluiten.

We gaan er alles aan doen om jou met een glimlach terug te laten kijken op vier fijne fietsdagen. In 2025 willen we graag een vervolg geven aan deze ‘Maaspark Fiets4daagse-traditie'.

Algemene informatie

Iedere dag wordt is er een route van 60 km met afkortingsmogelijkheden naar 40 en 25 km. De routes zijn met pijlen uitgezet, beschikbaar als GPX-bestand en we overhandigen de route op een beknopt routekaartje.

Deelnemers aan onze Fiets4daagse zijn gewone verkeersdeelnemers en worden geacht zich ook als zodanig te gedragen.

Op plaatsen waar het nodig is worden deelnemers geïnformeerd over oversteekplaatsen waar men extra alert moet zijn op het plaatselijke verkeer. Er zijn geen gevaarlijke oversteekplaatsen opgenomen in de route.

Voor "pech onderweg" hebben we de mogelijkheid om de bezemwagen van Dekkers Tweewielers in te schakelen zodat problemen onderweg opgelost kunnen worden.

Start en finish is op de Gagel in Wanssum (nabij Dekkers Tweewielers).  Parkeergelegenheid, horeca en toiletvoorzieningen zijn hierbij aanwezig.

Wanneer

De Fiets4daagse Maaspark Ooijen-Wanssum vindt plaats van dinsdag 23 juli tot en met vrijdag 26 juli 2024.
Je kunt inschrijven om 4 dagen te fietsen maar het is ook mogelijk om er voor jou een 1-, 2- of 3-daags evenement van te maken.

Iedere dag kun je starten tussen 10:00 en 12:00 uur.

Kosten

Voorinschrijving (mogelijk tot en met 15 juli 2024)
Dagen 16 jaar of ouder 12 tot 16 jaar
4 dagen  25,00 20,00
3 dagen 20,00 17,50
2 dagen 15,00 12,00
1 dagen 7,50 6,00
Daginschrijving (mogelijk op de dag zelf of vanaf 16 juli 2024 via de website)
4 dagen 27,50 25,00
3 dagen 22,50 20,00
2 dagen 17,50 15,00
1 dag  10,00 7,50

Kinderen tot 12 jaar zijn gratis onder begeleiding van een volwassen deelnemer van 21 jaar of ouder.

Reglement en Inschrijven

                                  

Veel gestelde vragen:

Dit is natuurlijk afhankelijk van je gemiddelde snelheid en het aantal keren dat je stopt bij een bezienswaardigheid. Je kunt er van uit gaan dat je ongeveer 6 uur onderweg bent als je de 60 km fietst.

Je kunt bellen met het pech-nummer op je routekaartje. Hulp is onderweg.

Wat jammer dat je niet mee kunt fietsen, Bij afmelding voor 16 juli 2024 wordt 50% van jouw inschrijfgeld teruggestort op jouw rekening.

Ja, je kunt bij de inschrijving kenbaar maken dat je een fiets wilt huren om deel te nemen aan de Fiets4daagse. In verband met de voorbereiding hiervoor kan dat alleen bij de voorinschrijving tot en met 15 juli 2024

Vlak bij de start-finishlocatie zijn er goede parkeervoorzieningen.

In de regio zijn tal van mogelijkheden om te overnachten. Voor meer informatie klik hier!

Indien je onverhoopt niet kunt deelnemen dan mag iemand anders voor jou in de plaats deelnemen.

Ja, de fietsroutes leiden je door ons prachtige natuurgebied maar onderweg kom je verschillende locaties tegen om even op adem te komen, te genieten van bezienswaardigheden maar ook het nuttigen van een drankje of hapje behoort tot de mogelijkheden.

Ja, je kunt bij de inschrijving kenbaar maken dat je een fiets wilt huren om deel te nemen aan de Fiets4daagse. In verband met de voorbereiding hiervoor kan dat alleen bij de voorinschrijving tot en met 15 juli 2024. De kosten bedragen € 27,50 per dag.