Wandel-, fiets- en struinkaart

Maaspark Ooijen-Wanssum is met meer dan 550 hectare het grootste aaneengesloten gebied met Maasnatuur in Noord-Limburg.

Je vindt er Maasduinen, bossen en vooral veel water. Grondwater komt hier aan de oppervlakte en stroomt via plassen, moerassen en beken richting de Maas. Het Maaspark is daardoor een zeer gevarieerd natuurgebied met een uitzonderlijke ecologische rijkdom! Het gebied is vrij toegankelijk. Er zijn wandel- en fietsroutes die u kunt volgen, maar u mag het gebied ook buiten de gebaande paden verkennen.
Het water passeer je via vlonderpaden, stapstenen en doorwaadbare plaatsen. Maar soms sta je voor een ondoordringbaar moerasbos of is je pad opeens overstroomd. Want vrijwel jaarlijks, bij hoog water op de Maas, gaan de hoogwatergeulen mee stromen en vult ook de oude Maasarm zich met Maaswater en kan je via hoger gelegen paadjes en stapstenen je weg vinden. Komt het water nog hoger? Dan kan je alleen nog per kano door het gebied of vanaf de dijken en bruggen kijken hoe het gebied op spectaculaire wijze gaat mee stromen.

Vraag hier uw product aan

Plaats nu je bestelling door het onderstaande formulier in te vullen. We kijken ernaar uit om jouw aanvraag te verwerken!

Bedrijfsnaam
Terug naar overzicht