Educatieve kanotocht

Deze leerzame activiteit hebben we gebundeld met een sportief karakter, namelijk een educatieve kanotocht. Leerlingen gaan met 2 of 3 personen in een kano. Ze gaan de wateren op en varen over de Grote Molenbeek van Tienray naar Wanssum. Dit is een tocht van 7 kilometer waarin ze veel kunnen leren.

De leerlingen krijgen vooraf in de klas een verhaal te horen over de geschiedenis van de omgeving waarin we de kano tochten zullen organiseren. Daarnaast zullen de leerlingen een opdrachtenblad mee krijgen waarop ze opdrachten moeten uitvoeren tijdens en na de kanotocht. Deze opdrachten hebben betrekking op wat er allemaal te zien is tijdens de kanotocht.

De leerlingen zullen ook een stukje samenwerking moeten tonen, aangezien je kanoën met z’n allen doet want alleen dan vaar je op de juiste manier door de beek.

Wat heeft de educatieve kanotocht te bieden:

Onze kanotochten hebben echt een educatieve kant. Tijdens de tocht in het Maaspark zijn er verschillende educatieve verhalen en opdrachten. Hierin zal onder andere wat over de geschiedenis van de omgeving verteld worden. Ook zullen er leuke opdrachten aan verbonden zijn. Tevens zal er wat over de flora en fauna verteld worden waar ook weer een zoekopdracht aan verbonden is. Buiten de kennis opdrachten is het een fijne beweeg activiteit in de buitenlucht!

Meer informatie

Adres:
  • Van Wanssum Cafe
  • Venrayseweg 2A
  • 5861 BD
  • Wanssum
Terug naar overzicht