Vrij toegankelijk, aaneengesloten, waterrijk. Dat zijn de eigenschappen van Maaspark Ooijen-Wanssum; het nieuwe natuurgebied dat tussen Ooijen en Wanssum eind 2020 gerealiseerd is. Maaspark Ooijen-Wanssum is een gebied dat anders is dan andere natuurgebieden.

Hoe kom ik in het Maaspark?

Makkelijk te bereiken

Het Maaspark Ooijen-Wanssum ligt in Noord-Limburg, in de driehoek Boxmeer, Venlo en Venray en is goed bereikbaar, zowel met OV als ook met eigen vervoer.  Kom je met de trein, dan bieden de stations Oostrum en Horst de mogelijkheid om van daaruit met bus- en taxiverbindingen richting Wanssum of Broekhuizen te reizen. Kom je met eigen vervoer dan heb je de mogelijkheid om te parkeren in Geijsteren, Wanssum, Blitterswijck, Meerlo of Broekhuizen om van daaruit het Maaspark Ooijen-Wanssum in te trekken en te beleven.

Voordat je vertrekt wordt geadviseerd om je route te checken via VanAnaarBeter.nl en adviseren wij ook om te checken of alle gebieden in het Maaspark Ooijen-Wanssum goed toegankelijk en bereikbaar zijn i.v.m. mogelijke hoge waterstanden van de Maas waardoor de overloopgebieden in het gebied onder water kunnen staan.

Beleef het Maaspark

In het Maaspark Ooijen-Wanssum is altijd wat te beleven. 
Laat je inspireren en ontdek dit unieke gebied zelf.